
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wanilia jest storczykiem, ale jej kwiaty nie pachną. Wspaniały zapach wydziela natomiast owoc, który ma formę długich strączków (laska wanilii). Wanilia dodawana jest do słodkich potraw, używana jako dodatek do sosów, doskonale komponuje się również z daniami mięsnymi. Najbardziej aromatyczny jest środek wanilii, który można wydobyć, przecinając ją wzdłuż i oddzielając miąższ nożem.
zbierana ręcznie, aby zachować jak najwięcej naturalnego smaku, aromatu oraz kształtu
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Najniższa cena: 9,99 zł
Laska wanilli Bourbon z Madgaskaru (3 szt.)
Laska wanilli Bourbon z Madgaskaru (1 szt.)
Laska wanilii Bourbon BIO
Wanilia - laska
Najniższa cena: 19,99 zł
Laska wanilii z Wysp Pacyfiku
Posypka dekoracyjna cukrowa - świąteczny mix
Najniższa cena: 9,99 zł
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - niebieski mix
Najniższa cena: 9,99 zł
Przyprawa do gyrosa
Najniższa cena: 1,85 zł
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 2,29 zł
Cynamon mielony (w słoiczku)
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Przyprawa do grzańca
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,99 zł
Przyprawa do karpia
Najniższa cena: 3,19 zł
Aromat migdałowy (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Cytrynowy łosoś w ziołach - mieszanka przyprawowa
Najniższa cena: 2,79 zł
Przyprawa do sernika i mas serowych
Musztarda z żurawiną (łagodna)
Najniższa cena: 5,49 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Flan karmelowy Przygotowanie 10 min. + czas studzenia Gotowanie 55 min.1. Porcje 6 Składniki: 500 ml mleka tłustego ½ laski wanilii Kamis 75 g cukru pudru 2 jaja 4 żółtka Karmel: 100 g cukru 100 ml wody 1. Mleko wlej do rondelka, wanilię przetnij wzdłuż, wyjmij z niej kryształki wanilii i wszystko razem wrzuć do mleka. Zagotuj i wystudź. 2. Jaja i żółtka utrzyj z cukrem ale tak żeby nie napowietrzyć ich, połącz z wystudzonym mlekiem, powoli wymieszaj. 3. W międzyczasie cukier podgrzewaj w rondelku, gdy będzie miał złoty kolor wlej wodę, gotuj aż uzyskasz jednolitą konsystencję płynnego karmelu, rozlej go po ok. 2 łyżkach do foremek żaroodpornych. 4. Masę z mleka i jaj rozlej do foremek, piecz przez 55 min w temp. 95°C. 5. Podawaj dobrze schłodzone. Przed podaniem wyjmij z foremek tak żeby karmel znalazł się na górze i spłynął.
Wanilia jest storczykiem, ale jej kwiaty nie pachną. Wspaniały zapach wydziela natomiast owoc, który ma formę długich strączków (laska wanilii). Wanilia dodawana jest do słodkich potraw, używana jako dodatek do sosów, doskonale komponuje się również z daniami mięsnymi. Najbardziej aromatyczny jest środek wanilii, który można wydobyć, przecinając ją wzdłuż i oddzielając miąższ nożem.
PodmarkaSpecialite
Nazwa funkcjonalnaWanilia
Wariantlaska
Zapakowano w Polsce
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów