KAMIS
Przyprawa do kurczaka złocista
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso indyka jest bardzo różnorodne. Najdelikatniejsze i najchudsze jest mięso z piersi, a najwykwintniejsze dania przyrządza się smażąc je, piekąc lub dusząc w całości. Nieco odmienne w smaku, przypominające dziczyznę, jest mięso z udźca, przez wielu uważane za najsmaczniejsze.
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
przyprawy (GORCZYCA biała (12,5 %), papryka słodka, czosnek (9,5 %), cebula, pieprz czarny, gałka muszkatołowa)
sól
cukier
bazylia (5 %)
pomidory suszone
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa do złocistego kurczaka
Najniższa cena: 1,79 zł
Przyprawa do indyka
Przyprawa do kurczaka
Przyprawa do kurczaka orientalna
Przyprawa do kurczaka pikantna
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Przyprawa do kaczki
Przyprawa do kurczaka SWEET&SPICY z miodem czosnkiem i pieprzem cayenne (Georgia Style)
Przyprawa do kurczaka po staropolsku
Przyprawa do kurczaka pikantna
Przyprawa do kurczaka po węgiersku
Przyprawa do kurczaka złocistego XL
Przyprawa do kurczaka złocista
Musztarda francuska (lekko ostra)
Musztarda miodowa (łagodna)
Musztarda z cebulką prażoną i szalotką (łagodna)
Najniższa cena: 5,99 zł
Przyprawa do gyrosa
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,65 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 5,25 zł
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 2,79 zł
29% taniej
Sos sałatkowy czosnkowy
Najniższa cena: 1,75 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Nuggetsy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 3,99 zł
Sos sałatkowy włoski
Najniższa cena: 1,75 zł
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Najniższa cena: 1,59 zł
Marynata staropolska do mięs i drobiu
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Pierś z indyka z chutneyem z mango Przygotowanie 20 min + czas marynowania, gotowanie 90 min, porcje 4 Składniki: 800 g piersi z indyka 1 opakowanie przyprawy do indyka Kamis 2 łyżki oleju chutney: 1 cebula pokrojona w grubą kostkę 2 łyżki oleju 200 ml wody 2½ łyżki brązowego cukru 300 g pomidorów obranych ze skóry, pokrojonych w półcentymetrową kostkę 1 obrane mango, pokrojone w półcentymetrową kostkę 50 ml octu winnego z białego wina ½ łyżeczki chili Kamis 1½ łyżeczki kminu rzymskiego Kamis 1 łyżeczka liści kolendry Kamis sól, pieprz do smaku 1 Indyka natrzyj przyprawą, odstaw na kilka godzin. 2 Mięso obsmaż na patelni, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz pod przykryciem ok. 90 min w temperaturze 180°C. Podlej niewielką ilością wody. 3 Cebulę wymieszaj z olejem, umieść na blaszce, piecz 20 min w temperaturze 180°C, aż uzyska jasnobrązowy kolor. 4 Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier, pomidory, mango i gotuj pod przykryciem ok. 15 min. 5 Dodaj ocet, cebulę, chili i kmin rzymski, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min aż chutney zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 6 Przed podaniem indyka pokrój w plastry.
Wyprodukowano w Polsce
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów