PRIPRAVKA
Przyprawa do kurczaka z wędzoną papryką (bez dodatku soli)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso indyka jest bardzo różnorodne. Najdelikatniejsze i najchudsze jest mięso z piersi, a najwykwintniejsze dania przyrz ądza się smażąc je, piekąc lub dusząc w całości. Nieco odmienne w smaku, przypominające dziczyznę, jest mięso z udźca, przez wielu uważane za najsmaczniejsze.
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Przyprawa do kurczaka z wędzoną papryką (bez dodatku soli)
Przyprawa do złocistego kurczaka
Najniższa cena: 1,99 zł
Przyprawa do kurczaka złocistego XL
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Przyprawa do kurczaka pikantna
Przyprawa do kurczaka po węgiersku
Przyprawa do indyka
Przyprawa do kurczaka
Przyprawa do kurczaka orientalna
Przyprawa do pieczonego kurczaka
Przyprawa do kaczki
Czosnek granulowany mielony w całości
Pieprz czarny mielony
Liście laurowe
Ziele angielskie
Kminek cały
Oregano
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa kuchni włoskiej
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Przyprawa do sosu tzatziki
Musztarda francuska (lekko ostra)
Musztarda staropolska (lekko ostra)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Pierś z indyka z chutneyem z mango Przygotowanie 20 min + czas marynowania, gotowanie 90 min, porcje 4 Składniki: 800 g piersi z indyka 1 opakowanie przyprawy do indyka Kamis 2 łyżki oleju chutney: 1 cebula pokrojona w grubą kostkę 2 łyżki oleju 200 ml wody 2½ łyżki brązowego cukru 300 g pomidorów obranych ze skóry, pokrojonych w półcentymetrową kostkę 1 obrane mango, pokrojone w półcentymetrową kostkę 50 ml octu winnego z białego wina ½ łyżeczki chili Kamis 1½ łyżeczki kminu rzymskiego Kamis 1 łyżeczka liści kolendry Kamis sól, pieprz do smaku 1 Indyka natrzyj przyprawą, odstaw na kilka godzin. 2 Mięso obsmaż na patelni, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz pod przykryciem ok. 90 min w temperaturze 180°C. Podlej niewielką ilością wody. 3 Cebulę wymieszaj z olejem, umieść na blaszce, piecz 20 min w temperaturze 180°C, aż uzyska jasnobrązowy kolor. 4 Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier, pomidory, mango i gotuj pod przykryciem ok. 15 min. 5 Dodaj ocet, cebulę, chili i kmin rzymski, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min aż chutney zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 6 Przed podaniem indyka pokrój w plastry.
Wyprodukowano w Polsce
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów