PRIMO GUSTO
Makaron penne rigate (rurka skośna)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Makaron nacinane pióra od Barilli to wysokiej klasy produkt, najczęściej używany do przygotowywania dań z kuchni włoskiej. Makaron pióra najlepiej smakuje przygotowany al dente, ponieważ wówczas można docenić jego niebywałą sprężystość.
Makaron pióra to jeden z najczęściej wykorzystywanych rodzajów makaronów, jakie są używane do obiadu. Charakteryzuje się kształtem – tworzą go niewielkie, niezbyt cienkie rurki, posiadające kanelury, czyli delikatne, podłużne rowki.
Makaron pióra świetnie sprawdzi się do:
Kraj pochodzenia: Włochy
semolina z pszenicy durum
Makaron penne rigate (rurka skośna)
Makaron penne rigate (pióra nacinane)
Makaron mezze penne tricolore (pióra trójkolorowe)
Makaron pennoni rigati (pióra) BIO
Makaron spaghetti
Makaron spaghettini
Makaron bavette
Makaron gnocchi
Sos pomidorowy Napoletana (z cebulą i ziołami)
Sos pomidorowy Basilico (z dodatkiem bazylii)
Sos pomidorowy Aglio (z czosnkiem, czerwonym winem i ziołami)
Sos pomidorowy Arrabbiata (z ostrą papryką)
Sos pomidorowy Bolognese (z mięsem i warzywami)
Sos pomidorowy Bolognese (bezmięsny)
Sos pomidorowy Toscana (z ziołami)
Sos pomidorowy Ricotta (z serem Ricotta)
Makaron fusili (świderki)
Makaron tagliatelle (wstążka)
Makaron maccheroni (krótkie rurki)
Pesto alla Genovese (z bazylii)