PRIMO GUSTO
Makaron Spaghetti No 6 - tradycyjne spaghetti
Najniższa cena: 5,19 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Makaron Spaghetti Barilla nr 5 ma doskonały smak i wysoką jakość. Wykonany jest w 100% z semoliny durum. Makaron ma tradycyjną grubość i jest długi na 25 cm. Po ugotowaniu nie skleja się i pozostaje al dente. Idealny do sosów pomidorowych, na przykład bolognese. Łatwy w przygotowaniu i nieoceniony w smaku. Doskonały sposób na szybki i pyszny obiad.
Sposób przygotowania: zagotować 1 litr wody na 100 g makaronu. Makaron wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez 8 min, odcedzić.
Makaron Spaghetti Barilla nr 5 polecany jest do:
semolina z pszenicy durum
woda
Może zawierać soję i gorczycę.
Wymiar liczbowy 500
Całe opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 515
g
Średnia miara (e)
Opakowanie kartonowe - Recykling papieru
6
Opakowanie zawiera około 6 porcji po 80 g.
Makaron Spaghetti No 6 - tradycyjne spaghetti
Najniższa cena: 5,19 zł
Makaron Spaghetti (z semoliny z pszenicy durum)
Najniższa cena: 5,55 zł
Makaron spaghetti
Makaron spaghettini
Makaron bavette
Makaron bucatini (rurka spaghetti)
Makaron spaghetti (100% z pszenicy durum)
Makaron spaghetti (100% z pszenicy durum)
Makaron spaghetti bezglutenowe (kukurydziano-ryżowe)
Makaron spaghetti BIO
Makaron spaghettini
Makaron bavette
Makaron gnocchi
Sos pomidorowy Napoletana (z cebulą i ziołami)
Sos pomidorowy Basilico (z dodatkiem bazylii)
Sos pomidorowy Aglio (z czosnkiem, czerwonym winem i ziołami)
Sos pomidorowy Arrabbiata (z ostrą papryką)
Sos pomidorowy Bolognese (z mięsem i warzywami)
Sos pomidorowy Bolognese (bezmięsny)
Sos pomidorowy Toscana (z ziołami)
Sos pomidorowy Ricotta (z serem Ricotta)
Makaron fusili (świderki)
Makaron tagliatelle (wstążka)
Makaron maccheroni (krótkie rurki)
Makaron penne rigate (pióra nacinane)
Pesto alla Genovese (z bazylii)
100 g makaronu - 1 litr wody - 7 g soli. Doprowadzić wodę do wrzenia i posolić. Dodać makaron i gotować przez 9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Barilla
Marka | Barilla |
Wstęga Möbiusa
Makaron Spaghetti pochodzi z Neapolu. Autorem nazwy jest Antonio Viviani, który nazwał go tak w 1842 r. ponieważ makaron swoim wyglądem przypominał sznureczki, z włoskiego "spago". Początkowo miały długość 50 cm; z czasem jednak, z uwagi na wygodę pakowania, zostały skrócone do 25 cm. Dziś Barilla Spaghetti nr 5 jest symbolem kuchni włoskiej w każdym zakątku świata; nikt nie może się oprzeć jego wiotkiej elegancji i przyjemności okręcania wokół widelca.
Miłość w gestach Wkładamy pasję w przygotowanie dla Ciebie naszego najlepszego makaronu, ponieważ dzielenie się jakością jest największym gestem serdeczności. Dla nas jakość to rodzinna tradycja od 1877.
Jutro jest już dzisiaj Znasz makaron Barilla od zawsze: dlatego usunęliśmy przezroczyste okienko, oszczędzając 126.000 kg plastiku rocznie.* *Usunięcie okienka z makaronów Barilla classic we wszystkich krajach poza: USA, Kanadą, Rosją; szacunek na podstawie ilości opakowań sprzedanych w 2020. www.barilla.com